За хомеопати

Уважаеми колеги,

След като се запознах с хомеопатичната детокс терапия, прилагана от Тон Янсен, моята представа за хомеопатията се промени из основи. Може би бях готов за това поради дългогодишното изучаване и прилагане на т.нар. „класическа“ хомеопатия – един пациент, едно лекарство, simile, simplex, minimum. Някак си постепенно бях достигнал до извода, че този подход не винаги върши работа, но защо – не можех да разбера.

Идеята, че първо трябва да се отстранят пречките пред излекуването, не е нова. Ище Ханеман пише за това в своя „Органон“. Само че тогава пречките са били едни, а днес са други. Като лекар съм наясно с това, че алопатичните синтетични лекарства имат доста странични и токсични действия. Знае се, че съществуват ятрогенни болести, чиито симптоми се дължат именно на приема на определени лекарства. Затова ми се стори естествено да има възможност те да могат да се „детоксикират“ като от съответните алопатични медикаменти се приготвят потенцирани хомеопатични / изопатични лекарства, които да се приемат от пациента по определена схема.

Някои връзки между приемани лекарства и появяващи се след това симптоми и болести са очевидни – например, след антибиотици се получава дисбактериоза с кандидоза, повишена чревна пропускливост и възможност за навлизане в кръвта на по-едри несмлени частици храна, които да изиграят ролята на алергени и да отключат редица алергични и автоимунни заболявания Други връзки не са толкова лесни за осъзнаванем, но това не значи, че не съществуват. Например, как точно ваксините увреждат здраветои дали е възможно да имат връзка с болести като аутизъм, диабет, рак и пр?

Тон Янсен ме подтикна да разсъждавам в тази посока и ми показа как да прилагам на практика „хомеопатична детокс терапия“. Това ми помогна в много случаи да отстраня пречките за излекуване и да бъда по-полезен за пациентите. Разбира се, имам и случаи, които не са толкова успешни. Но си заслужава да имаме този инструмент в набора си.

Ако все още не използвате ХДТ и не знаете как точно да разчиствате пречките пред излекуването с помощта на потенцирани специализирани хомеопатични лекарства, имате няколко възможности:

  • да продължите практиката си, както досега със същите резултати – ако това ви устройва, няма смисъл да четете материалите на този сайт
  • да се опитате само по книгата на Тон „С огън срещу огън“ да налучкате ефективен начин да прилагате ХДТ – това не е невъзможно, но според мен тази книга е само помощник в изучаването на ХДТ и не може да замени ръководството на опитен наставник
  • да се включите в някой от курсовете на Тон Янсен – ако трябва да идете в Холандия, пригответе си няколко хиляди евро, а ако е у нас, бъдете търпеливи – с превода нещата вървят доста по-бавно, пък и не се знае кога ще се събере група
  • да изучавате систематизирано ХДТ при мен, д-р Петър Найденов – опитен хомеопат с над 20 години практика и първия български ученик на Тон. Освен че прилагам ХДТ вече почти 4 години, аз съм и организатор на обучението по ХДТ с Тон Янсен в София, и издател на неговата книга на английски и на български. Предимствата на този начин са по-достъпна цена, по-бързо предаване на знанията и възможност за супервизии и помощ на български език.

От досегашния си опит разбрах, че не винаги теорията се потвърждава в практиката. Постепенно достигам до едно по-балансирано разбиране за възможностите на ХДТ. Освен това опитът ми с хранителни добавки и суперхрани, които са част от метода, както и познанията ми по физиология, биохимия и медицина като цяло са на разположение на курсистите по време на обучението.

Заедно с д-р Вилма Михайлова – основател и ръководител на Центъра за екомедицина „Хирон“ и специалист с огромен опит в медицината и хомеопатията, в това число и ХДТ, решихме да предложим на колегите си качествено пълно обучение по ХДТ на достъпни цени в София, Пловдив и Варна. Ако желаете да се включите или да помогнете в организацията, можете да се свържете с нас. Не пропускайте тази възможност да сте много по-полезни на пациентите си!

Повече за курсовете ни можете да узнаете в секция „Обучение“.