Повече за ХДТ

„ХДТ – новата революция в хомеопатията“ е книга от Тон Янсен под редакцията на д-р Петър Найденов, която ще ви запознае със същността на този изключителен метод и ползите от него. (безплатно сваляне)

Защо ви трябва ХДТ?

Поне 85% (а може би дори всичките 100%) от хомеопатичните пациенти имат болести, свързани с медицината. Алопатичните медикаменти не само потискат симптоми, но и създават нови проблеми, които объркват картината на болестта. Освен това алопатичните лекарства увреждат много органи, както и цели системи като ендокринна, нервна, храносмилателна, имунна и т.н.

ХДТ методът може да отстрани повечето блокажи, причинени от токсични субстанции като алопатични лекарства, ваксини, добавки в храната и т.н. при това органите могат отново да заработят нормално. След правилно проведена ХДТ хомеопатичната картина най-после се изяснява и става възможно пациентът да бъде напълно излекуван. Ако хомеопатът е наистина добър, независимо кой метод прилага, след като включи и ХДТ в практиката си, той ще се радва на истински излекувания, които са бързи, нежни и трайни.

Не може един пациент да продължава да приема едни и същи хомеопатични лекарства с години (т.нар. конституционална терапия) без да оздравее напълно. Това не е лекуване, а даже може да е потискане. Ако не черпим от целия океан от хомеопатични знания, а се ограничаваме само до една-две школи, хомеопатията може да изчезне – а това би било престъпление спрямо човечеството. Затова мисля, че различните съвременни школи в хомеопатията трябва да си сътрудничат, а не да се конкурират помежду си. (повече тук)

Кой е Тон Янсен?

Тон Янсен

Холандският хомеопат Тон Янсен е откривателят на хомеопатичната детокс терапия (ХДТ). Той е и пионер в изследването и прилагането на потенцирани субстанции от човешки произход като хормони, медиатори и пр. Той е специалист по антропософска медицина и прилага знанията си от нея в хомеопатията. Тон е основател на Международното училище по ХДТ в Ден Хоорн, Южна Холандия. Понастоящем преподава метода си и в други страни.

Тон е женен от 1980 г. Със съпругата си Ели Янсен имат 5 деца и (засега) 6 внука. В свободното си време спортува (плуване, ходене), грижи се за стопанството си (три големи оранжерии, за биологично чисти продукти, овощна градина, канарчета и други екзотични птички) и пее в най-големия мъжки хор в Холандия (150 души).