Тон Янсен – курс по ХДТ – ниво 2 – напреднали

Изкуството на лекуването с ХДТ
семинар за напреднали с Тон Янсен

30 октомври – 2 ноември 2015 г.,
София, Лесотехнически университет

30 октомври, петък:
Хроничните болести – обзор

Хроничните болести – как и защо се появяват, как да се лекуват правилно с ХДТ. Нови и малко познати хомеопатични лекарства – Cartilago, IG, Bowel nosodes, Yeast, Enzymes, Proinsulinum и други лекарства от телесни субстанции.
Защитният механизъм по време на бременност – как майката боледува, за да предпази детето, как се проявяват миазмите, за да не преминат в детето.
Задълбочена инструкция за това как да се снема ХДТ случаят на пациенти с хронични заболявания. Реперторизация на случая. Възможно ли е да се стигне до правилното лекарство с помощта на реперториума?
Реакция на организма на хомеопатичното лекарство. Как да лекуваме без тежки влошавания. Съществуват ли нелечими случаи?
Разпространени хронични инфекции и техните нозоди. Херпес симплекс, Цитомегал вирус, Епщайн-Бар вирус, хламидия, борелия, бяс и др.
Хронични бъбречни инфекции. Ролята на ендокринната система

31 октомври, събота:
Имунна система и автоимунни заболявания

Работата на имунната система в норма и как тя се обръща против собственото здраве. Ролята на имунната система за поддържане на здравето и при развитието на хроничните болести. Потискане, стрес, пренапрягане. Последствия от алопатични супресивни лекарства, токсини в храната и околната среда, СВЧ излъчвания и други вредни въздействия. Връзката между имунната система и хроничните болести. Синдром на пропускливи тъкани – черва, вени, съединителна тъкан, мозък, бели дробове и др. Какво се случва на клетъчно ниво, ролята на различните клетки от имунната система.
Автоимунни заболявания – множествена склероза, АЛС, ревматоиден артрит, фибромиалгия, хронична умора и др.

1 ноември, неделя:
Раковите болести – не да ги убиваме, а да ги лекуваме.

Какво представлява ракът – това е последното най-мощно нещо, което тялото прави за да се излекува. Как да открием причините – диета, начин на мислене, ситуация в работата, в отношенията, наследствена предразположеност. Ролята на въглехидратите и холестерола, липсата на мазнини, ролята на алопатичните лекарства като болкоуспокояващи, антидепресивни, против холестерол; ролята на ваксините

Въпроси и отговори – моля задавайте въпросите си онлайн тук!

Един пациент на живо всеки следобед. Случаи на излекувани пациенти на Тон Янсен.

2 ноември, понделник: Супервизии.

Моля да бъдат подбрани случаи според темата на семинара.