ХДТ ниво 2 – курс за напреднали с д-р Петър Найденов

Хомеопатична детокс терапия – ниво 2
Курс за напреднали с д-р Петър Найденов
София, 2 и 3 април 2016 г.

Уважаеми колеги,

ХДТ е нов метод, който прави истинска революция в хомеопатията. Диабет тип 1 се излекува (има пациенти, които вече са здрави повече от 10 години) или подобрява, болни от МС не само напускат инвалидните колички, но и ходят на работа с велосипед, деца с аутизъм се подобряват дотолкова, че тръгват на нормално училище, дори раково болни се оправят (естествено, след това лекарите им казват, че диагнозата им е била сгрешена).

В началото на 2014 година разбрах за т.нар. ХДТ (хомеопатична детокс терапия) и преминах пълен курс на обучение при Тон Янсен в Холандия. Получих диплома от Международното училище по хомеопатична детокс терапия.

Веднага започнах лично да прилагам метода и се сблъсках с истинско цунами от случаи, които без този метод нямат реални шансове да се излекуват. Начинът, по който практикувам хомеопатия, се промени завинаги и сега съм изпълнен с увереност и ентусиазъм, защото попаднах на липсващия ключ към успешното лечение. Вече имам случай с излекуван диабет при 27 годишна жена, както и значително подобрение на деца с аутистични прояви и епилепсия и пациентка с множествена склероза. Да не говорим въобще за по-банални случаи, които обаче допреди това ме затрудняваха…

Това, което научих от Тон Янсен е толкова ценно, че не мога да го сравня с нищо друго преди него! Естествено, реших да го споделя с всички свои колеги, защото знам как се чувствах преди и как се чувствам сега. Вярвам, че и вие ще бъдете поразени от това, което може да постигнете чрез ХДТ.

За мен е чест да ви предложа да се включите в курса и отново заедно да пренапишем историята на българската хомеопатия. За разлика от мен, на вас няма да ви се налага да плащате хиляди евро, да пътувате в чужбина и да губите цели седмици от времето си, за да научите това, което научих аз в Холандия, защото ще се обучавате тук, в София.

Защо имате нужда от този курс?

Общо взето, процентът пациенти, излекувани бързо, нежно и трайно с хомеопатия, е малък. Това е и причината малко хора да се лекуват при хомеопати. В това се крие опасност за хомеопатията, тъй като не сме достатъчно самокритични. Трябва да погледнем критично на резултатите от практиката си и ако те са незадоволителни, да се запитаме защо не можем да излекуваме всичките си пациенти.

85% (а може би дори всичките 100%) от хомеопатичните пациенти имат болести, свързани с медицината. Алопатичните медикаменти не само потискат симптоми, но и създават нови проблеми, които объркват картината на болестта. Освен това алопатичните лекарства увреждат много органи, както и цели системи като ендокринна, нервна, храносмилателна, имунна и т.н.

ХДТ методът може да отстрани повечето блокажи, причинени от токсични субстанции като алопатични лекарства, ваксини, вредни добавки в храната и т.н. След това органите могат отново да заработят нормално. След правилно проведена ХДТ хомеопатичната картина най-после се изяснява и става възможно пациентът да бъде напълно излекуван. Ако хомеопатът е наистина добър, независимо кой метод прилага, след като включи и ХДТ в практиката си, той ще се радва на истина на излекувания, които са бързи, нежни и трайни.

Ако не черпим от целия океан от хомеопатични знания, а се ограничаваме само до една-две школи, хомеопатията може да изчезне – а това би било престъпление спрямо човечеството. Затова мисля, че различните съвременни школи в хомеопатията трябва да си сътрудничат, а не да се конкурират помежду си.

За кого е този курс?

За да имате най-голяма полза от курса, трябва да сте дипломиран/а хомеопат/ка и да познавате добре хомеопатията, включително разделът за миазмите. Овладяването на ХДТ ще добави към арсенала ви още едно мощно средство, което завинаги ще промени вашата практика и ще повиши в пъти професионалните ви успехи и ще ви спечели огромно уважение сред съществуващите ви пациенти и много нови пациенти, насочени към вас от благодарните хора, на които не просто сте помогнали, а които наистина сте излекували.

От друга страна, даже ако не работите само и единствено с хомеопатия, но ежедневно лекувате пациенти, приемали много алопатични лекарства като антибиотици, ваксини, кортикостероиди, нестероидни противовъзпалителни, бета-блокери, анестетици, наркотици и т.н., този курс ще ви отвори очите за неща, които даже не подозирате. Нещо повече – ще ви даде практичен метод да подобрите здравето на хиляди хора. Ето защо курсът е много полезен и за общопрактикуващи лекари.

Третата група потенциални курсисти са хора, които се интересуват от хомеопатия, но още не я практикуват, както и родители на деца с увреждания, които може да са свързани с приемани лекарства и ваксини както от детето, така и от родителите. На такива хора препоръчвам да посетят първия семинар, за да се ориентират как могат да помогнат на себе си и децата си, както и дали да продължат да посещават обучението.

ХДТ в България

Досега у нас курсовете за начинаещи се организираха от д-р Найденов и се водеха лично от Тон Янсен, с превод от д-р Найденов. Завършилите първите две нива хомеопати са около 40. Сами разбирате, че това е капка в морето – пациентите у нас, нуждаещи се от ХДТ, са стотици хиляди, ако не и милиони. Следващото идване на Тон Янсен е през май 2016 г. Вярвам, че дотогава още доста хора ще са минали началните две нива на обучение, за да могат да се присъединят към групата за напреднали.

Предимства на обучението с д-р Найденов

Д-р Найденов е много опитен хомеопат, който свободно владее чужди езици и прекрасно си служи с компютърната програма РАДАР. Той е завършил няколко престижни и качествени обучения по хомеопатия. Изучава и прилага ХДТ вече 2 години. Личен приятел с Тон Янсен, организатор и преводач на всички досегашни обучения по ХДТ в България. Много опитен в преподаването на хомеопатия и с най-големи знания и опит в областта на ХДТ у нас.

Курсът на д-р Найденов е с по-достъпна цена и е изцяло на български, като в него се ползва опита от досегашните курсове. Усвояването на знанията е по-лесно, когато цялото време се посвещава на преподаване и общуване с курсистите, без да се губи време в превод. Началното ниво на обучението цели запознаване с основите на метода, които д-р Найденов познава много добре. А когато курсистите преминат това ниво, те направо ще се присъединят към групата за напреднали.

Не се знае дали и кога Тон Янсен ще може да започне нов курс за начинаещи у нас. Дори това да стане, ще бъде след години. Засега с него имаме договорка за месец май 2016 да направим курс с групата за напреднали. Единственият начин да се включите в обучението при Тон е като догоните колегите, усвоявайки материала от предишните курсове. При това ще заплатите по-малко и ще получите възможност да задавате повече въпроси и да участвате по-активно в обучението, тъй като не се губи време за превод. Освен това в лицето на д-р Найденов ще разполагате не само с преподавател, но и с опитен ментор и наставник за практиката си. След курса ще можете да се включите в супервизии при много изгодни условия. В крайна сметка ще си спестите много време (години) и пари (хиляди), и ще получите максимални ползи.

Кой е д-р Найденов?

Холистичен лекар, дипломирал се в МА – София през 1986 г. Хомеопат с над 20 годишен опит, наречен от колегите си „бащата на българската класическа хомеопатия”. Първият български специалист по хомеопатична детокс терапия, изучил метода лично от неговия създател Тон Янсен в Холандия. Основоположник на обучението по класическа хомеопатия в България. Съосновател на Хомеопатичното общество и Асоциацията на лекарите-хомеопати. Първи български ученик на проф. Джордж Витулкас, дипломиран в Международната академия по класическа хомеопатия, лидер на първата българска група студенти при Витулкас, организатор на видео обучението на МАКХ (проф. Джордж Витулкас) в България. Издател и автор на хомеопатични книги и учебници, в това число и на първия превод на шестото издание на Органона на Ханеман. Преподавател в първите български курсове по класическа хомеопатия в София, Варна, Русе, Бургас и Пловдив. Баща на 4 деца и дядо на внук, който му е троен адаш! Създател и лидер на Европейската мрежа за здраве и успех „Анхира” – най-успешната организация в структурата на АкваСорс с клонове в десетки страни. Астролог с над 30 годишен опит.

Скъпи колеги, моля прочетете внимателно цялата информация на сайта за да научите повече за курса и се включете в него още сега, за да ползвате отстъпка и да ни улесните в организацията. Убеден съм, че това, което ще научите за ХДТ, ще промени завинаги практиката ви и ще ви издигне на качествено ново равнище като хомеопати. Пожелавам ви успех!

с уважение,
д-р Петър Найденов