Lac Maternum

НИКОГА НЕ Е КЪСНО ДА СЕ ВЪПЛАТИТЕ

Тази дама е на 66 години, когато я виждам за първи път. Тя е „ужасно“ депресивна от осем години, когато сменя дома си. Не се чувстваше у дома в собствената си къща. Целият й живот беше доста обезсърчен. Тя се тревожи за всичко, особено за нещо, което ще се случи с внука й и нейния съпруг. Тя не може да се наслаждава на нищо, няма радост от живота, никаква ангажираност. Нищо не може да я вълнува, всичко е твърде много. Като дете тя вече е мечтател, но в детството й няма важни събития. През целия си живот тя отлага, мислейки си наистина да се наслаждава на живота, когато съпругът й ще има 60 години и след това, когато достигне тази възраст, отлага го на 65. Тя взима дълги години антидепреснати и все още приема Seroxat (paroxetinehydrochloride) 20 mg на ден. На физическо ниво тя страда от деформиращ ревматоиден артрит в пръстите си и червени, люспести изригвания по главата и челото. Така че моето заключение е, че тя страда от липса на въплъщение и моята рецепта е Lac maternum 30K, веднъж седмично. След две седмици тя започва да се чувства по-добре и след четири седмици се чувства по-добре от всякога в живота си. Тя има повече енергия, по-добро физическо състояние и наистина чувства желанието да се занимава с различни дейности. Но 200K нямаха желания ефект, тя отново стана депресивна и отново пусна Seroxat. Защото не се чувства вкъщи, не се чувства вкъщи в собствената си къща и се чувства несигурна, веднъж седмично й предписвам 30K Vernix caseosa, за да й даде повече защита и да я накара да се почувства вкъщи. След това тя постепенно се подобрява без никакъв рецидив за период от три години. Тя се чувства добре у дома, може да се наслаждава на живота отново, има добра енергия. Тя вече не е толкова крехка жена, каквато беше преди. Ревматоидният му артрит е почти изчезнал.

ФИЗИЧЕСКИ ОПЛАКВАНИЯ
Физическите оплаквания, които очакваме с това лекарство, са очевидно оплаквания, свързани с тази липса на въплъщение: енергията е твърде висока във физическото тяло и причинява главоболие, мигрена, замаяност, световъртеж, чувство на празнота, вълни, загуба на коса и др. от липсата на енергия в долната част на тялото, студенината на крайниците, слабото либидо, липсата на чувство, неловкостта и общата хладност. Неосъзнаването на границите води до кожни заболявания като екзема, псориазис, молюска и т.н., като кожата е границата на физическото тяло. Това прави Lac maternum много ефективно средство срещу кожни заболявания.

Случай: Денис е на десет месеца, когато я видях за първи път. Тя има ужасна екзема по цялото й тяло, дори по лицето и скалпа си, с гъсти мръсно жълтеникаво-кафяви корички. Тя постоянно се драска. Всичко започна на четири месеца, но тя все още не беше ваксинирана, в противен случай първата стъпка би била да се детоксикира детето с потенцираните ваксини в 30К, 200К, МК и ХМК (английският превод на „Пост-ваксинационния синдром, диагноза“ , лечение и превенция “). Тези ваксини бяха отложени, защото тя изоставаше в растежа си. Нейната майка е имала токсикоза по време на бременност и затова Денис е била изродена с Цезарово сечение на 35 седмици, тегло при раждане 1910 грама. Тя остава в инкубатора десет дни и не се кърми. Тя спи на гърб с ръце над главата си и почти постоянно е с изплезен език. Челото й е относително голямо и малко изпъкнало. Тя наблюдава хората много внимателно и или много ги харесва или изобщо не ги харесва.

Предписание: Lac-m LM6 всеки ден или по-малко, когато състоянието е влошено.
Резултати: След 6 седмици екземата изчезна напълно, но сърбежът има тенденция да се връща, вероятно защото родителите преминават много бързо на една доза на всеки шест дни. Две години след началото на хомеопатичното лечение тя постигна огромен напредък. Езикът й е в нормална позиция и тя вече не зяпа. Сега тя расте нормално и храната преминава нормално към стомаха. Нейната храносмилателна система сега изглежда балансирана, без болка в корема или изригвания. Кожата й вече не я притеснява и сърбежът постепенно изчезва. Тя все още приема Lac-m LM12 на всеки три дни.

Когато работех върху картината на Saccharum officinale (публикувана в Homeopathic Links 3/95: saccharum officinale, The Magic Sugar), очаквах това лекарство да излекува почти всички проблеми с храненето, като затлъстяване, булимия, анорексия и консумация на много сладкиши, но в действителност само половината от пациентите, получили това лекарство, са решили проблема си с храненето и често основната причина се оказа в по-дълбок слой, т.е. Lac maternum слой. Не е изненадващо, че това лекарство е свързано и с яденето, защото майчиното мляко е (или трябва да бъде) първата храна, която приемаме след нашето пристигане на земята. Тъй като млякото ни помага да се въплътим, яденето и пиенето може да се превърне в проблем, който е свързан с въплъщението. Това е потвърдено на практика. Много от пациентите са успели да разрешат лошите си отношения с храната и храненето с Lac maternum.

    ПРИМЕР ЗА LAC MATERNUM
Този случай илюстрира как симптомите и същността на проблема могат да се променят напълно при един и същ пациент, когато се извърши преминаването към друг слой, в този случай от Saccharum officinale до Lac maternum.
Пример: Тази жена е на 33 години. Тя живее сама, няма деца и има постоянен приятел. Когато я виждам за първи път през октомври 1995 г., тя е изтощена, не е в състояние да работи, подложена на всякакви инфекции и използва Ventolin (Salbutamol), Lomudal (натриев кромогликат) и Lomusol (спрей за нос, съдържащ натриев кромогликат) за астма; тя е обект на чести главоболия, болки в корема и гадене. Тя се отказва от работата си преди осем седмици, но без никаква полза, дори пазаруването е твърде много за нея. Впечатлява ме с височината си от 1,80 м, а тегло 57 кг. Тя може да яде само малки количества, без да й се гади. Така че тя трябва да яде често, за да избегне замаяност и треперене. Тя едва ли някога е жадна и  пиесамо портокалов сок и чай. Тя е алергична към захарта, а обича шоколада, но поради алергията си не може да го яде. Тя също има непоносимост към млякото. Тя се чувства изтощена сутрин при събуждане и трябва да се насили да яде, поради пълна липса на апетит. Тя се чувства много неспокойна и настроението й е променливо с внезапни изблици на гняв и агресивност, ако животът е твърде взискателен. Тя е агресивна преди мензиса си, с желание да удари хора и има подути и болезнени гърди по това време. По време на овулацията има болка в гърба. През нощта се поти обилно  и се събужда напълно мокра. Като цяло през повечето време й е хладно и има студени крака, но при стрес й става горещо и отваря прозорците. През нощта има много обилно слюноотделяне. Тя няма особени тревоги и обича да свири на китара, да пее, да чете и да танцува аеробика, която е трябвало да спре от липсата на енергия.