Курс по ХДТ – ниво 1

Защо имате нужда от този курс?

Общо взето, процентът пациенти, излекувани бързо, нежно и трайно с хомеопатия, е малък. Това е и причината малко хора да се лекуват при хомеопати. В това се крие опасност за хомеопатията, тъй като не сме достатъчно самокритични. Трябва да погледнем критично на резултатите от практиката си и ако те са незадоволителни, да се запитаме защо не можем да излекуваме всичките си пациенти.

85% (а може би дори всичките 100%) от хомеопатичните пациенти имат ятрогенни болести, свързани с особеностите на съвременната западна медицина. Алопатичните медикаменти не само потискат симптоми, но и създават нови проблеми, които объркват картината на болестта. Освен това алопатичните лекарства увреждат много органи, както и цели системи като ендокринна, нервна, храносмилателна, имунна и т.н.

ХДТ методът може да отстрани повечето блокажи, причинени от токсични субстанции като алопатични лекарства, ваксини, вредни добавки в храната и т.н. След това органите могат отново да заработят нормално. След правилно проведена ХДТ хомеопатичната картина най-после се изяснява и става възможно пациентът да бъде напълно излекуван. Ако хомеопатът е наистина добър, независимо кой метод прилага, след като включи и ХДТ в практиката си, той ще се радва на истински излекувания, които са бързи, нежни и трайни.

Ако не черпим от целия океан от хомеопатични знания, а се ограничаваме само до една-две школи, хомеопатията може да изчезне – а това би било престъпление спрямо човечеството. Затова различните съвременни школи в хомеопатията трябва да си сътрудничат, а не да се конкурират помежду си.

За кого е този курс?

За да имате най-голяма полза от курса, трябва да сте дипломиран/а хомеопат/ка и да познавате добре хомеопатията, включително разделът за миазмите. Овладяването на ХДТ ще добави към арсенала ви още едно мощно средство, което завинаги ще промени вашата практика, ще повиши в пъти професионалните ви успехи и ще ви спечели огромно уважение сред съществуващите ви пациенти и много нови пациенти, насочени към вас от благодарните хора, на които не просто сте помогнали, а които наистина сте излекували.

От друга страна, даже ако не работите само и единствено с хомеопатия, но ежедневно лекувате пациенти, приемали много алопатични лекарства като антибиотици, ваксини, кортикостероиди, нестероидни противовъзпалителни, бета-блокери, анестетици, наркотици и т.н., този курс ще ви отвори очите за неща, които даже не подозирате. Нещо повече – ще ви даде практичен метод да подобрите здравето на много хора. Ето защо курсът е много полезен и за общопрактикуващи лекари.

Потенциални курсисти са и такива хора, които се интересуват от хомеопатия, но не я практикуват, например родители на деца с увреждания, свързани с приемани лекарства и ваксини както от децата, така и от родителите. На такива хора препоръчваме да посетят първия семинар, за да се ориентират как могат да помогнат на себе си и децата си, както и дали да продължат да посещават обучението.

ХДТ в България

Досега у нас курсовете за начинаещи се организираха от д-р Найденов и се водеха лично от Тон Янсен, с превод от д-р Найденов. Завършилите първите две нива хомеопати са около 40. Сами разбирате, че това е капка в морето – пациентите у нас, нуждаещи се от ХДТ, са стотици хиляди, даже милиони.

Курсовете с превод изискват около двойно повече време за овладяването не едно и също количество знания. Освен това те са и по-скъпи. Супервизиите и пациентите на живо, които са част от обучението, също вървят доста бавно и имат нужда от превод, което води до различни проблеми. Затова взехме решение да предложим на колегите-хомеопати курсове на български език с преподаватели като д-р Петър Найденов – човекът, въвел метода ХДТ у нас, д-р Вилма Михайлова – лекаср-хомеопат и педиатър с голям опит в прилагането на метода в нейния център, и др.

Курсовете на български са с много по-достъпна цена и в тях се ползва целият опит от досегашните обучения. Усвояването на знанията е по-лесно, когато цялото време се посвещава на преподаване и общуване с курсистите, без да се губи време в превод. Затова гарантираме, че нашите курсове ще бъдат изключително полезни за всички, които се включат в тях – обучението е по-концентрирано, цената е по-достъпна и резултатите са по-добри за същото вложено време. Като цяло съотношението цена – качество е много по-добро!

Програма на курса:

Всеки ден ще има 2 супервизии – случаи на курсисти или пациенти.

Първи ден

09.00-12.30 – Какво представлява ХДТ. Въведение и обзор на системата. История и развитие на ХДТ. Мястото на ХДТ в хомеопатията.
Йерархия на алопатичните лекарства и съответните увреждания на органи и системи поради потискане, нарушаване на хормоналния баланс, интоксикация и пр.
Липсващата връзка: от общо понятие за алопатино потискане към откриването на хомеопатични средства за лечение на конкретни болести и синдроми, причинени от алопатични лекарства, ваксини и други токсини.

14.00-15.30 – Йерархия на органите и системите на човешкото тяло. Как да изберем какво да лекуваме най-напред; поредици и комбинации от лекарства и прилагането им във всеки отделен случай; кога да повтаряме, кога да изчакваме и кога да продължим със следващото лекарство.

16.00-17.30 – Правила за снемане на случая и особености, специфични за ХДТ. Линия на времето. Как да разберем кои части от анамнезата са по-важни от другите.
Случаи на живо с участници в курса

Втори ден:

9.00-10.30 – Лекуване на миазмите и използване на нозоди като неразделна част от ХДТ. Carc-cc и другите карцинозини. Кога се дава фиксирана потенция и кога се дава лечебен курс нозоди.

11.00-12.30 – Inspiring homeopathy и ХДТ. Универсални слоеве на човешкото съществуване. Универсални хомеопатични лекарства, използвани в ХДТ за възстановяване на баланса в организма: Захар, Плацента, Пъпна връв, Мляко (различни видове) и др.
14.00-15.30 – Подкрепа на органи и системи с класическа хомеопатия. Нови хомеопатични лекарства от ендогенни субстанции на човешкото тяло като Инсулин, Хистамин, Кортизол, Билирубин и др.

16.00-17.00 – Прилагане на ХДТ в практиката. Лечебен курс 4х4. Други възможни лечебни курсове – общ преглед.
Суплементация, ортомолекулярни продукти и хранителна подкрепа като неразделна част от ХДТ.

Цени :

Редовна цена – 200 лв.
Цена при ранно записване – 150 лв.
Цена на супервизията – 120 лв.

Помогнете за разгласяването на курса! Споделете с познати!
Всеки доведен от вас нов курсист ви носи по 20 лв. отстъпка от цената.

Записването става на тел 0884117463 – Вяра Еленкова – асистентка на д-р Петър Найденов. Заплащане на таксата лично или по ЕasyРay.
Курсът ще се състои при набиране на група от минимум 20 души.
Място на провеждане: гр София, жк. Дианабад, бл 11, вх А, ап 1.
При по-голяма група курсът ще се състои в зала, чийто адрес ще ви кажем допълнително.

Предимства на обучението на български

Д-р Найденов е много опитен хомеопат, който свободно владее чужди езици и прекрасно си служи с компютърната програма RADAR. Той е завършил няколко престижни и качествени обучения по хомеопатия. Организатор е на първите курсове по класическа хомеопатия у нас през 1992 г, както и на първите групи хомеопати, обучавали се в Международната академия по класическа хомеопатия при Георгос Витулкас. Наричан е „бащата на българската хомеопатия“. Изучава и прилага класическа хомеопатия от 1992 г, а ХДТ от 2014 г. Личен приятел с Тон Янсен, организатор и преводач на неговите обучения по ХДТ в България. Много опитен в преподаването на хомеопатия и с най-големи знания и опит в областта на ХДТ у нас.

Началното ниво на обучението цели запознаване с основите на метода, които д-р Найденов познава много добре. А когато курсистите преминат това ниво, те направо ще се присъединят към групата за напреднали.

Не се знае дали и кога Тон Янсен ще може да започне нов курс за начинаещи у нас. Дори това да стане, ще бъде след години. Засега с него имаме договорка за месец май 2016 да направим курс с групата за напреднали. Единственият начин да се включите в обучението при Тон е като догоните колегите, усвоявайки материала от предишните курсове. При това ще заплатите по-малко и ще получите възможност да задавате повече въпроси и да участвате по-активно в обучението, тъй като не се губи време за превод. Освен това в лицето на д-р Найденов ще разполагате не само с преподавател, но и с опитен ментор и наставник за практиката си. След курса ще можете да се включите в супервизии при много изгодни условия. В крайна сметка ще си спестите много време (години) и пари (хиляди), и ще получите максимални ползи.

Кой е д-р Найденов?

Холистичен лекар, дипломирал се в МА – София през 1986 г. Хомеопат с над 20 годишен опит, наречен от колегите си „бащата на българската класическа хомеопатия”. Първият български специалист по хомеопатична детокс терапия, изучил метода лично от неговия създател Тон Янсен в Холандия. Основоположник на обучението по класическа хомеопатия в България. Съосновател на Хомеопатичното общество и Асоциацията на лекарите-хомеопати. Първи български ученик на проф. Джордж Витулкас, дипломиран в Международната академия по класическа хомеопатия, лидер на първата българска група студенти при Витулкас, организатор на видео обучението на МАКХ (проф. Джордж Витулкас) в България. Издател и автор на хомеопатични книги и учебници, в това число и на първия превод на шестото издание на Органона на Ханеман. Преподавател в първите български курсове по класическа хомеопатия в София, Варна, Русе, Бургас и Пловдив. Баща на 4 деца и дядо на внук, който му е троен адаш! Създател и лидер на Европейската мрежа за здраве и успех „Анхира” – най-успешната организация в структурата на АкваСорс с клонове в десетки страни. Астролог с над 30 годишен опит.

Скъпи колеги, моля прочетете внимателно цялата информация на сайта за да научите повече за курса и се включете в него още сега, за да ползвате отстъпка и да ни улесните в организацията. Убеден съм, че това, което ще научите за ХДТ, ще промени завинаги практиката ви и ще ви издигне на качествено ново равнище като хомеопати. Пожелавам ви успех!

с уважение,
д-р Петър Найденов