Как лекува д-р Найденов

Като хомеопатичен лекар, аз помагам на децата да се освободят от различни болести, много от които са свързани с неестествен начин на живот и лечение. При това използвам холистични лечебни методи като:

1. Изчистване с хомеопатична детоксикация на различни ваксини, алопатични лекарства и други токсични фактори, с помощта на хомеопатично приготвени средства, изработени от тези фактори, които вероятно са свързани с патологията на конкретния пациент.

2. Прилагане на суперхрани като водорасли, коластра, омега-3 мастни киселини (SA, ЕРА и DHA) и други с цел възстановяване на структурите и функциите на мозъка, нервната и ендокринната системи.

3. Лечение с класическа хомеопатия на различните миазми, на индивидуалните конституционни нарушения и на острите състояния с цел да се подсили жизнеността и да не се допуска потискане на симптомите.

4. Лечение с вдъхновена хомеопатия на универсални патологични слоеве, свързани с някои типични за нашето време проблеми като липса на самоувереност, липса на любов, недостатъчно инкарниране, прекален стремеж към себедоказване и контрол, неспособност да се разграничиш от проблемите на околните, чувството, че си жертва, болезнени психотравми, които са били потиснати, вътрешни противоречия вследствие на конфликти и дисхармония в семейството и работата, усещане за самота и обреченост и т.н.

5. Ортомолекулярна медицина, което включва подходящи дози витамини като А, В, С и Д. минерали и микроелементи като цинк, мед, селен, хром, магнезий и др. Целта е да се възстанови целостта на червата и да се активира металотионина, за да може постепенно да се изхвърлят тежките метали и другите токсини от тялото.

6. Използването на здравословна, органична храна без захар и други добавки, както и използването на Saccharum officinale D6 по една доза всеки ден, за да се възстанови целостта на червата и да се коригира ненаситния апетит.

7. Прилагане на знанията ми по медицинска астрология с цел по-ясно разбиране на проблемите на пациента, установяване на вродените слаби места, посочване на травмиращите влияния, свързани с близките отношения, отчитане на критичните периоди във времето и др.