Указания за семинар 2

Този семинар ще е насочен към:
а) истинската практика (случаите на пациентите ви) – как да вземате решение за продължителността на лечението, за да постигнете най-бързото излекуване.
б) проследяването – ще покаже как става проследяването на пациентите след първия курс на детокс. Как да се съставя въпросника. Как да гледам на проследяването като на нов преглед и създаването на нова гледна точка за проблемния орган или система на пациента и съответно избирането на конкретния детокс, откриването на истинския проблем, а не механично предписване на детокс за всички алопатични лекарства, които е вземал пациентът.
в) лечение на деца – тъй като те са бъдещето на всяко семейство, а напоследък се тровят още от преди раждането си
г) проверка на знанията на курсистите и изпитване за да се прецени кой ще получи диплома. Всички курсисти, които са били на курса (този семинар и поне още един) ще получат сертификат. За да получите диплома, трябва да представите случаи, да отговорите на въпроси в клас, да предадете домашните си работи, възложени на курса и да сте участвали в целия курс (потвърдено със заплатени такси). Моля да платите при Ирина 5 лв. за вашия сертификат.
Таксата за преглеждането на домашните работи и отпечатването на дипломите ще бъде удържана само на хората, които ще получат дипломи и е в размер на 10 лв. Дипломите ви ще бъдат готови най-късно до края на месец май и ще можете да си ги получите от Ирина в офиса ни в Дианабад бл.11 вх.А ап.1. Ако предпочитате, може да ви ги изпратим и по пощата с наложен платеж.
Ако някой не отговаря на критериите за диплома, може да се включи в групата за допълнително обучение, която ще се събира он-лайн – датите и таксите ще ви бъдат съобщени допълнително и ще зависят от броя на участниците. В тази група са добре дошли и дипломираните курсисти, като за тях цената ще бъде наполовина.
Едно предложение от д-р Найденов: Тъй като Тон имаше рожден ден наскоро и го навих да си вземе мобилен телефон, ако желаете, може да се включите в неговото подаряване и така той да му бъде от българските му ученици. За целта (по желание, разбира се) събираме по 10-20 лв. (или друга сума – давайте парите на Ирина) за този подарък. Предлагам да му изпеем един хепи бърдей на 5 май и да му връчим един детски мобилен телефон символично, а парите в плик. Според мен това ще заздрави връзката ни с него и е добре да го сторим.
Програма:
1 и 2 май – въпроси към главните теми. Ще ви дадем принципна яснота кога се прави курс 4х4 и кога 4х2, кога да предписваме детокс на едно нещо или няколко едновременно и защо. Ще отговорим на въпроси, свързани с продължителното водене на случая, как се спират алопатичните лекарства, какво да правим при всяко следващо предписание и пр. Тон иска да знае всички възникнали въпроси, неразбрани неща по главните стъпки на детокс терапията. Подгответе си въпроси към Тон, които искате да се разискват с цел по-голяма яснота. Ще ви даваме всеки ден домашна работа, която се взема предвид за изпита ви във връзка с получаването на диплома.
3 май – лечение на децата – ще се разглежда лечението на деца с диабет, както и проблеми с кожата, храносмилането, ваксинации, АДХД, аутизъм и др.
4 май – лечение на хронични дегенеративни заболявания.
5 май – отговаряне и дискусии върху въпроси от новите теми. На 5 май след занятията ще се съберем на празнична вечеря, където ще бъдат връчени сертификатите на всички участници в курса. Моля всички да се свържат с Ирина Николова за да заявят участието си. Предлагаме куверт от 30 лв.
6 май – обяснение на случаите, върху които са работили курсистите за домашна работа. Приключване на курса и връчване на дипломи и сертификати на участниците.
По време на целия семинар Тон ще задава въпроси на курсистите, за да добие представа доколко те разбират принципите на ХДТ и какво още трябва да се изясни. Молим курсистите да вдигат ръка, ако искат да отговорят на поредния въпрос – така няма да се налага да посочваме. Всеки курсист трябва да отговори поне на 3 въпроса.
Курсистите ще бъдат разделени на групи от по 5-6 човека, които ще разглеждат и докладват случаи на колеги по време на занятията, след което Тон ще предписва и ще обяснява как да се водят тези случаи.
Всеки дeн ще се разглеждат случаи на живо – преди обяд на хора от курса (при наличие на време), след обяд проследяване на случаите от предишните курсове. Всички случаи ще бъдат обяснявани от Тон пред класа с изключение на по един случай на 3,4 и 5 май, който ще бъде избран от Тон за домашна работа. На другата сутрин той трябва да бъде предаден в писмен вид с кратко обяснение и предписание на следващо лечение, общо 1 страница, както и въпроси, възникнали у курсистите във връзка с него на отделно листче. Моля пишете си имената на домашните.
Всеки ден ще получавате и теоретични въпроси за домашно, на които ще отговаряте писмено до 9 ч на следващия ден, за да може да се натрупат достатъчно впечатления от знанията ви.
Форматът на домашната работа е както следва: не повече от 1500 знака за обяснение и предписание на случая и не повече от 1500 знака за отговор на теоретичния въпрос. Изпращат се на имейл irina_vn@abv.bg на български или по възможност на английски език или се предават най-късно до 9 ч. на следващия ден разпечатани или от флашка в началото на занятията на Ирина. В краен случай може да ги донесете написани на ръка, но четливо!
Моля да си сложите табелки/баджове с вашите имена, написани с едри, дебели букви.